skip to main |
skip to sidebar
البانيه المقرمش مع الريزو أكلة حلوة جربيها

:1/2 كيلو فراخ بانيه بصله كبيره + حبه طماطم ملح وفلففل وبهارات ملعقه كاري (من العطار )ملعقه سماق مطحون 1/2 ملعقه جنزبيل ملعقه عسل اسود 2 ملعقه بقسماط+2 ملعقه دقيق ذره ابيض+2 ملعقه كورن فليكس مطحون 2 ملعقه دقيق ابيض2 بيضه مخفوقه الطريقه :نضرب البصل وكل البهارات في الكابه والطماطم والعسل الاسودنضع الخلطه في البانيه لمده 12 ساعه في الثلاجه نطلع البانيه بعد كده ونتبله في الدقيق ثم البيضنخلط البقسماط ودقيق الذره والكورن ويوضع البانيه عليهم بعد البيضنسخن الزيت وبعدين نخلي دره الحراره متوسط علشان البانيه ميلونش بدون مايستويونقلي والبهنا ملحوظه واحنا بنعمل البانيه نقطع حتين مكعبات ونتبلهم ونقليهم علشان الريزو اما بقي الرز ريزو ده حكايه المقادير المقادير ديه تكفي شخصين كوب ارز مغسول ملعقه سكرملعقه زبده صفراءمكعب ماجي +ملعقه سماق + ملعقه كاري +ملعقه ملح +1/2 ملعقه كركنجيب الحله ونسخن الزبده ونحرق فيها السكر وبعدين نشوح الارز ونجيب حله تانيه ونحط فيها كوب ماء ونغلي فيها التوابل والماجي نصفي كوب الماء علي الارز المشوح في الذبد واسكر ونسويه زي الرز علي نار هادئه الصوص : ناخذ ملعه من الماء المغلي فيه الماجي والبهار ونحط عليها شطه + ملعقه صويا بعد سوي الارز نحط في قالب ونفضيه في طبق ونحط عليه مكعبات الدجاج المحمر ثم الصوصمستانيه تجربو وتقولو رائ